شنبه 14 تیر 1404
3 : 43
5 / 7 / 2025
دفاعی- امنیتی  >  چرا آشوب 98 را فتنه می نامیم؟
دوشنبه 29 شهریور 1400 23 : 0 تعداد بازدید ها : 2408 کد خبر : 10009
به اشتراک گذاری
یادداشت سیاسی:

چرا آشوب 98 را فتنه می نامیم؟

.

یادداشت سیاسی: چرا آشوب 98 را فتنه می نامیم؟

اینکه بدانیم برداشت از مفهوم فتنه در سیاست، امنیت چیست یک اصل مهم و ضروری است؟

در هر نظامی برای تغییر در ساختار و یا دگرگونی ( انقلاب) آن، معمولا" یازده گام برداشته میشود که این گامها عبارتند از؛ ایجاد نارضایتی – رویگردانی مردم  – اعتراض توده ها -  تحصن اقشار، آشوب توسط معترضین و مغرضین – اغتشاش  توسط ذی نفعان سیاسی و اراذل و اوباش،  شورش – آشوب - جنگ داخلی - کودتا و نهایتا" انقلاب میباشد.

 یکی از کاربردهای فتنه در ادبیات سیاسی و امنیتی در مورد آشوب‌ و هرج و مرج‌هایی بکار برده میشود که میان مردم و حاکمیت پیش می‌آید که در این رابطه جان و مال و ناموس مردم و اموال عمومی به خطر افتاده و در پی آن نیز امنیت و آسایش مردم سلب و فرد و یا افرادی که موجبات نارضایتی، رویگردانی مردم، اعتراضات، تحصن و آشوب را فراهم میکنند فتنه گر نامیده میشوند.

حال با این اوصاف آیا عملکرد دولت آقای روحانی و خاصه در آبان 98 سبب نارضایتی مردم از حاکمیت، رویگردانی مردم نسبت به انقلاب، اعتراضات مردم نسبت به تورم – گرانی - افزایش قیمتها و..، اعتراض ، تحصن  و رویگردانی مردم و در نهایت آشوب و بلوا، با کشته شدن صدها نفر از مردم و هزارها میلیارد تومان خسارت به اموال عمومی و مردم را به همراه داشته است یاخیر؟!

بر اساس این منطق، موضوع آبان 98 یک فتنه است و بر فرض اینکه آقای روحانی نیت سیاسی و امنیتی نداشته و با ملاحظاتی بگوییم بر اثر بی تدبیری، ضعف مدیریت و اهمال در نحوه عملکرد (چون میگوید من هم صبح از خواب بیدار و متوجه افزایش قیمت بنزین شدم!!! ) بوده  و نتیجه این بی تدبیری سبب خسارتهای جانی و مالی به مردم و کشور گردیده، این اقدام فتنه نمیباشد؟ هرچند که عقل و منطق سیاسی حکم میکند که اقدام ایشان سیاسی و گامی برای تغییر در ساختار نظام بوده است.   سجادیان 29 شهریور 1400

برچسب ها